Over Rob Blom

Mijn naam is Rob Blom en ik woon in Soest in de provincie Utrecht in Nederland. Ik ben getrouwd met Christien en wij hebben samen vier volwassen kinderen zeven kleinkinderen. Voor mijn hobby’s verwijs is graag naar een andere pagina.Hieronder vindt  mijn zakelijk profiel:

Profiel Rob Blom

Waanzin: steeds opnieuw hetzelfde doen en andere resultaten verwachten

 Maar wat is het andere dan? Samen ontdekken en stel daarbij vaak de waarde‘loze’ – vraag en geef elkaar de ruimte, daardoor kom in je kracht!

Dit ben ik
Ik ben Rob door persoonlijke omstandigheden nierziekte en het mogen zijn van Opa van zeven jonge kleinkinderen heb ik minder tijd dan vroeger voor mijn werk, ik zie mijn werk als een missie en een erg mooi vak. Ik ben een geduldige ‘leraar’, laat mensen en organisaties zichzelf ontdekken en ontwikkelen. Organisaties functioneren het best met bezieling. Dus met aandacht voor de mens, de relaties en verbindingen met de klant en onderling. Het gaat erom de waarde ‘loze’ vraag te kunnen stellen. Mijn kracht als organisatieadviseur zit hem in het analyseren en oplossen van complexe organisatievraagstukken. Ik ben een ‘zwaargewicht’ in business strategie, verandermanagement en groepsdynamica, individuele coaching en groepstraining. Mijn opdrachtgevers zijn divers, ze komen onder andere uit de financiële sector, zorg, woningbouwcorporaties en MKB. Ook doe ik veel in Governance. Als je zoveel hebt gezien kun je je kennis en ervaring overal toepassen.

In de directiekamer ben ik een gesprekspartner van kaliber. Een creatieve veranderaar, bewegend op de scheidslijn van leiderschaps-, management- en organisatieontwikkeling. Ik adviseer, begeleid trajecten, stel trainingen samen en voer ze uit. Ik krijg regelmatig te horen dat ik als geen ander verandering bij mens en organisatie realiseer en veranker. Mijn opdrachten zijn de zwaardere organisatievraagstukken. Ik help mijn klanten zich te ontwikkelen op de het gebied van strategie, verandering, leiderschap, kwaliteit en governance. Volgens mijn klanten ben ik een bevlogen motivator en verbinder, een leider met inspiratiekracht en trek ik mij terug als het proces goed loopt.

Inspiratie
Ik haal mijn inspiratie uit mijn levenslessen, mijn (klein)kinderen de natuur en daarin actief bezig te zijn. Na periodes van heel hard werken stap ik voor een paar weken op de fiets, trek al wandelend de bergen in of wandel. Het liefst met mijn vrouw Christien en als het even  kan ook met mijn vier volwassen kinderen en hun partners en zeven kleinkinderen. Tijdens deze periodes kom ik tot meerdere nieuwe inzichten. Even alles stilzetten is cruciaal om te genieten van wat wij doen en om signalen te blijven herkennen. Het mag nooit een automatische piloot worden, dan is het echte weg!

Enkele opdrachten
Strategie passend bij de volwassenheidsfase  van de klant
Sturen, leiderschap & management en samenwerking
Veranderingen bij organisaties
Governance in het bijzonder selectie en (zelf)evaluatie(s)
Kwaliteitstrajecten

Referenties  (zijn op te vragen)

  • Rabobank Twente Oost: Met de juiste competenties en interacties een functioneel team bouwen
  • Rabobank West Zeeuws Vlaanderen: Focus, verbinding, plezier en een beter resultaat
  • Rabobank Borger-Klenckeland: Een uitstekend team voor de RvC zelfevaluatie
  • Rabobank Noord Oost Veluwe: Nieuwe visie en strategische koers Rabobank Leiden:  De koers van de bank is nu ons verhaal!

lees ook de blogs van Rob

Neem contact op met Rob! Dat kan via de mobiel +31(0)612971418 mailen kan ook robblom@robblom.com

 

 

Comments are closed.