Studie

2003

Geen interventie maar passie, geen dingen laten verdwijnen maar laten verschijnen!

Het thema van de dissertation:

Welk type leiderschap(pen) is gewenst bij de lokale banken en organisatie om de ontwikkeling van activiteit-georiënteerd naar systeem-georiënteerd door te maken.

Deze dissertation gaat met name in op het aspect Leiderschap dat past bij de fase systeem-georiënteerde bedrijfsvoering en de weg daar naar toe. Vanuit een intern programma bij de bank hebben lokale banken zicht op de verbetering van de kwaliteit van de bedrijfsvoering. Er is in de literatuur veel geschreven over leiderschap en het is moeilijk geweest de juiste keuzes te maken. Leiderschap is vanuit visie gevoed door een innerlijke drang dingen gedaan krijgen voor en door andere mensen en management is de kunde om beleid door anderen te laten omzetten in resultaat. Directeuren en managers worden binnen de groep gezien als twee verschillende soorten functies en op zich is dat terecht. Bij groep in het bijzonder bij Lokale Banken is er een ‘gat’ tussen directie en management als het gaat om de samenwerkingsdimensie managementteam (inclusief directie).

Om versneld te komen tot de systeem-georiënteerde fase moet er volgens mij versneld gewerkt gaan worden aan de mentale samenwerkingsas managementteam. Het nieuw ontwikkelde model leiderschap en organisatiefase-ontwikkeling kan daarbij een goede ordening en ondersteuning zijn. Waarbij “de zaag doorlopend scherp gehouden moet worden!”.

Wil je meer informatie stuur een mail naar robblom@robblom.com

Comments are closed.