Weer eens terugkijken!

De afgelopen tijd heb ik een aantal reünies gehad. Normaal ga ik nooit naar reünies maar dit keer maakte ik graag een uitzondering. Het was een reünie uit een mooie periode. Een tijd waarin er veel ontwikkelingen waren, zowel prive als zakelijk. Het was een reünie van medewerkers van een kleine bank, tegenwoordig onderdeel van een veel grotere bank. Rond de zomer zei ik JA tegen de uitnodiging en op een mooie zaterdagmiddag vertrok ik richting het oosten van het land. De weg was nog bekend en natuurlijk keek ik ook nog even bij het huis waar we toen woonden. Ieder bouwde zijn eigen huis op van de gemeente gekochte grond, wat was het een mooie wijk geworden!

De route van ‘mijn’ huis naar de bank was ook nog vertrouwd. Het pand heeft nu een andere bestemming, de gastvrije huidige eigenaar stelde de kantine beschikbaar. Erg leuk om op deze bekende plek de oud collega’s weer te ontmoeten.De één herkende je direct de ander….Wie ben je en wat deed je ook al weer?

Destijds fuseerden meerdere Boerenleen en Raiffeisen banken in deze woonplaats. Dat bracht nieuwbouw, een feestelijke opening en vele activiteiten. Hoe komt het toch dat dit alles terugkijkend zo mooi was? Ach, wat maakt het uit, het was fijn dit met elkaar te delen. Heerlijk om zoveel mooie verhalen terug te horen en wat weten sommige oud collega’s nog veel van die tijd! En dan de herinneringen die je oud collega’s aan jou hebben, dat je van betekenis hebt kunnen zijn in iemands leven. Blijkbaar gedroeg ik mij toen eigenlijk ook al als een soort trainer & ontwikkelaar. Dank voor alle mooie herinneringen, dat ze nog een keer boven mochten komen. Terug naar huis rijdend voelde het heerlijk, waarom weet ik niet, het voelde gewoon goed en lekker!

Een paar avonden later had ik weer een soort reünie, één van de opleidingsgroepen had na 1,5 jaar een terugkommoment. Ze gingen met elkaar in gesprek over wat een ieder na afloop van de opleiding had meegemaakt. Aan het eind van de opleiding hadden wij gevraagd een voorspelling te schrijven voor de komende jaren, waar wilden ze naartoe groeien? Deze voorspellingen werden door ons bewaard. Na een lekkere pizza hebben wij de verhalen van elkaar aangehoord, het is mooi om te zien dat ambities ook echt uitkomen. Heerlijk dat iedereen een blij gevoel krijgt na het horen van alle ontwikkelingen, ik proefde zelfs bevlogenheid.

Herinneringen ophalen is goed het geeft aan dat jezelf invloed hebt in de eigen ontwikkeling en op anderen!

Wat hebben wij toch een mooi vak, met mensen mogen samenwerken, plezier hebben en ontwikkelen kan echt samen gaan!

This entry was posted in Rob Blom. Bookmark the permalink.

Comments are closed.