Ter informatie

Met ingang van het nieuwe jaar werk ik als consultant vanuit het Nivisc (site nog in bewerking) .  Ik ben als partner uit het Ontwikkelaarsgilde teruggetreden.  Daarnaast hou ik mij bezit met Interim detachering via InterimProf.

Bij vragen bel of mail.

Profiel Rob Blom

 ‘Waanzin: steeds opnieuw hetzelfde doen en andere resultaten verwachten’

Maar wat is het andere dan? Samen ontdekken en stel daarbij vaak de waarde‘loze’ – vraag en geef elkaar de ruimte, daardoor kom in je kracht!

Dit ben ik
Ik ben Rob, mijn werk zie ik als een missie en een erg mooi vak. Ik ben een geduldige ‘leraar’, laat mensen en organisaties zichzelf ontdekken en ontwikkelen. Organisaties functioneren het best met bezieling. Dus met aandacht voor de mens, de relaties en verbindingen met de klant en onderling. Het gaat erom de waarde ‘loze’ vraag te kunnen stellen. Mijn kracht als organisatieadviseur zit hem in het analyseren en oplossen van complexe organisatievraagstukken. Ik ben een ‘zwaargewicht’ in business strategie, verandermanagement en groepsdynamica, individuele coaching en groepstraining. Mijn opdrachtgevers zijn divers, ze komen onder andere uit de financiële sector, zorg, woningbouwcorporaties en MKB. Ook doe ik veel in Governance. Als je zoveel hebt gezien kun je je kennis en ervaring overal toepassen.

In de directiekamer ben ik een gesprekspartner van kaliber. Een creatieve veranderaar, bewegend op de scheidslijn van leiderschaps-, management- en organisatieontwikkeling. Ik adviseer, begeleid trajecten, stel trainingen samen en voer ze uit. Ik krijg regelmatig te horen dat ik als geen ander verandering bij mens en organisatie realiseer en veranker. Mijn opdrachten zijn de zwaardere organisatievraagstukken. Ik help mijn klanten zich te ontwikkelen op de het gebied van strategie, verandering, leiderschap, kwaliteit en governance. Volgens mijn klanten ben ik een bevlogen motivator en verbinder, een leider met inspiratiekracht en trek ik mij terug als het proces goed loopt.

Inspiratie
Ik haal mijn inspiratie uit de natuur en daarin actief bezig te zijn. Na periodes van heel hard werken stap ik voor een paar weken op de fiets, trek al wandelend de bergen in of wandel een aantal etappes van een lange afstandswandeling. Het liefst met mijn vrouw Christien en als het even  kan ook met mijn vier volwassen kinderen en hun partners. Tijdens deze periodes kom ik tot meerdere nieuwe inzichten. Even alles stilzetten is cruciaal om te genieten van wat wij doen en om signalen te blijven herkennen. Het mag nooit een automatische piloot worden, dan is het echte weg!

Enkele opdrachten
Strategie passend bij de volwassenheidsfase  van de klant
Sturen, leiderschap & management en samenwerking
Veranderingen bij organisaties
Governance in het bijzonder selectie en (zelf)evaluatie(s)
Kwaliteitstrajecten

Referenties

Lees ook de blogs van Rob

Neem contact op met Rob!

This entry was posted in Rob Blom. Bookmark the permalink.

Comments are closed.